How to add IE 11 version to the browser Type to configure a Load Test in Visual Studio IDE?

by XDK 30. January 2015 07:02

Solution:

1. Open Notepad.

2. Edit the file with the following details

 <Browser Name="Internet Explorer 11.0" MaxConnections="6">
  <Headers>
    <Header Name="User-Agent" Value="Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko" />
    <Header Name="Accept" Value="*/*" />
    <Header Name="Accept-Language" Value="{{$IEAcceptLanguage}}" />
    <Header Name="Accept-Encoding" Value="GZIP" />
  </Headers>
</Browser>

3. Save the file as "IE11.browser" under "C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio <Version>\Common7\IDE\Templates\LoadTest\Browsers"

Tags:

Web Performance & Load Tests | Visual Studio 2010 | Visual Studio 2012 | Visual Studio 2013

How to upgrade Visual Studio Load Test Rig from 2010 to 2012?

by XDK 20. January 2015 17:26

Explanation:

Pre-Upgrade Tasks

Make a note of the members in the following Test controller windows groups

  • TeamAgentService,TeamTestControllerAdmins and TeamTestControllerUser

Make a note of the members and permissions in "LoadTest2010" DB

Uninstall 2010 Test Agents.

Uninstall 2010 Test Controller.

Installing 2012 Test controller 

Install Test controller with the default option.

Configure Test Controller as below

 

Create load test result repository by execution the loadtestresultsrepository.sql script at <VS Install Dir>\Common7\IDE

or 

1) Open a cmd prompt

2) Change into the following directory: <VS Install Dir>\Common7\IDE

3) Run the following command: sqlcmd -S <DB Server Name> -i loadtestresultsrepository.sql

Installing 2012 Test Agents

Install Test Agents with the default option.

Configure Test  Agents as below

 

Post-Upgrade Tasks

Add the users to the following windows groups identified in 2010 load test rig.

  • TeamAgentService,TeamTestControllerAdmins and TeamTestControllerUser

Add the users and permission\login access to "LoadTest2010" DB identified in 2010 load test rig DB

Tags:

Web Performance & Load Tests

The load test results database could not be opened.

by XDK 20. January 2015 16:41

Exception:

"The load test results database could not be opened. Check that the load test results database specified by the connect string for your test controller (or local machine) specifies a database that contains the load test schema and that is currently available. For more information, see the Visual Studio help topic 'About the Load Test Results Store'. The connection error was: An error occurred while attempting to create the load test results repository schema: To create the database 'LoadTest2010' your user account must have the either the SQL Server 'sysadmin' role or both the 'serveradmin' and 'dbcreator' roles"

 

Solution:

Check your remote test settings in VS solution. You should create a remote test settings in VS solution and specify the remote test controller.

1. Open Test solution

2. Double click on "test settings file". (for example: Local.testsettings)

3. Select "Test execution method" as "Remote execution"

4. Select your remote controller for "Controller"

5. click "Apply"

6. Right click on the "test settings file"

7. Select "Active Load and Web Test Settings"

 

Tags:

The load test results repository was created with a previous version and it is not compatible

by XDK 20. October 2014 18:12

Exception:

Explanation:

Create load test result repository by execution the loadtestresultsrepository.sql script at <VS ultimate Install Dir>\Common7\IDE

or 

1) Open a cmd prompt

2) Change into the following directory: <VS ultimate Install Dir>\Common7\IDE

3) Run the following command: sqlcmd -S <DB Server Name> -i loadtestresultsrepository.sql

 

Tags:

Web Performance & Load Tests

Load Test: The test has not started yet

by XDK 4. February 2014 14:06

Exception:

"The test has not started yet"

Explanation:

The test run result window just lists the name of the machine from which it ran, but it never opens the results and also Test run state remains pending. After I double click on the machine test item it just says "The Test has not started yet". Not able to view the result online during load test execution time. 

 

Solution:

The VS 2010 client version which I used to execute the load was SP1. But the test rig environment version was only VS 2010 RTM. 

1. Installed the SP1 on test controller and agents

2. Reconfigured the agents to controller again.

Tags:

Team Foundation Server | TFS 2010 | Web Performance & Load Tests

Disclaimer

The information provided here is based on my expreriences, troubleshooting and online/offline findings. It can be used as is on your own risk without any warranties and I impose no rights.

About the author

My name is Xavier Dilip Kumar Jayaraj having 13+ years of IT experience which includes solid experience and depth Knowledge in Application Life Cycle Management, Configuration Management, Implementation and Support using TFS on-premises and Azure DevOps. I have invested in gaining DevOps knowledege to expertise with Cloud Computing providers namely Microsoft Azure and Amazon Web Services in recent years. I am very positive to learn and adapt emerging technologies to client’s environment.

Quotes I Like

"Failure will never overtake me if my determination to succeed is strong enough."  - Dr. APJ. Abdul Kalam

"Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, do not go out and look for a successful personality and duplicate it." - Bruce Lee

"Technology is just a tool. In terms of getting the kids working together and motivating them, the teacher is the most important." - Bill Gates

"Innovation distinguishes between a leader and a follower." - Steve Jobs